hemen çözüme bakalım kardeşim. önce ikinizi bi karşılaştıralım

alp; 16-17 yaşlarında, esmer genç, sınava çalışıyor, ailesinin baskısı var, gamer bir çocuk fakat ailesi pcyi yasaklıyor.

( 2014 yılında boş kovalarken çekilmiş fotoğrafı )
efe; 16-17 yaşlarında, esmer, popüler kültür özentisi, sigara içiyor, insanlardan gördüklerini yapıyor, komisnitst takılayım manita sikerim kafasında. bana kimse karışamaz, özgür olayım, garageband
evet, öncelikle detayları gördük şimdi sağlamayı yapalım.
iki örneğimiz de akran, kafa yapısı ve yaşadıkları dönem aynı. aynı çağda aynı kafayla ayak uyduruyorlar. lakin birisi yardım isterken, diğeri "fanik ataqim var bana bılaşmayın" diyor. bu yüzden diğer enayi 100mg kullanıyor.
sonuç olarak şunu demeliyim ki; ailenin yaptığı baskıdan, sınav heyecanı ve stresten dolayı yaşadığın bu dönem geçicidir. lys maratonu bitti bitiyor eminim artık kafan rahat olacak ve aileni üzmeden masa sandalye kırmayacaksın. amına kodumun memleketinde ben mi blue çağı yaşamadım, ben mi aileme tribal yapmadım. koçum sinir hastası adam gerizekalı adamdır. burada sinir hastasıyım, panik atağım var diyen adam gerizekalıdır.
ailenin senin için yaptıklarını, kız arkadaşının ve etrafında sana değer veren insanların senin için yaptıklarını göremiyor onlara empati kuramıyorsan sen boş bir adamsındır. dışarıda iyi davranıyorum, aileme atar gider yapıyorum diyorsun. kendi cebinde beş lira olmamasına rağmen gidip borç alıp senin cebine beş lira koymaktır ebeveynlik ama sizin gibi eşek sıpaları yok ben sinirliyim yok ben gerginim.
efeden örnek gidelim; kendisinin ailesi melek gibi insanlardır. skype konuşmalarından hatırlarız, babası durup dururken gelip "seni seviyorum" diye sarılmıştır. şimdi bu hayvanatın kalkıp "fakyu mami fakyu dadi" diyip fıldır fıldır ortada pimi çekilmiş bomba gibi gezmesi kusura bakmayın ama bana göre karaktersizliktir.
bak biraderim, ben 21 yaşında adamım. az çok insan tanıdık şu yaşımıza kadar. ne orospu çocukları gördüm, ne adamlar gördüm yüzüne gülüp arkandan iş yapan adamına kadar. zira bunlar zamanında en yakın arkadaşımdı. sen hayatta senin için uğraşan, didinen insanlara şovlar yaparsan bu hayatta bi yere gelemezsin bunu bil. beniö anneme babama karşı en büyük terbiyesizliğim inan şuan aklıma bile gelmiyor. ben öyle sizin gibi şanslı bi çocukluk ta geçirmedim hani. ne anam babam doktordu ne başka bişeydi.
benim annem bana o zamanın oyuncağı beyblade alamadı diye gözleri dolan bi insandı. şimdi ben kalkıp bu kadına sizin gibi yok sandalyeyi kırcam yok kendimi bıçaklıcam yaparsam benden bu piyasa şerefsizi yoktur beyler.
sözün özü; kendinize çeki düzen verin. hayat sandığınız kadar laylaylom değil. sınavın da amına koyim sizin de. siz bu yaşınızda adam gibi dersinizi çalışacaksınız adam olacaksınız ailenizin de istediği bu. sözünden çıkmayacaksınız. ulan eskiden aileye sinir mi vardı amına koduklarım? sırf batının şişirmesi. doğuda şuanda babaya "yha ben molotof atmicam" diyebiliyolar mı? sizin götünüzü çok kaldırmışlar beyler ama rahat olan bi kaç yıla hayat haşmetli yarranı götünüze soktuğunuzda neyin en olduğunu çok iyi anlayacaksınız.